BLOMMOR

Eriks Blommor

Amaryllis

Perenna örter med lök. Mycket varierande men vanligen med gröna, bandlika blad som blir 40-50 centimeter långa. Blomstängeln blir 45-50 centimeter lång, ihålig, med två till sju stora, liljeformade blommor. Ståndarna är fästade i blompipen. Blomfärgen varierar från vitt till rosa och rött och blandningar mellan dessa. Några få arter har gula eller vita blommor. Frukten är en trerummig kapsel.

Hyacinter

Hyacinten har blivit populär som krukväxt framför allt till jul. Den håller sig i 12-15 dagar. Stjälken växer till efter hand, och den stora blomman kan då behöva ett stöd. I blomsterhandeln ordnas detta ibland så att en blompinne trycks in i löken, som då blir skadad och inte reproducerar sig så bra.

Julgrupper

En julgrupp är en samplantering av vanligen 3-5 olika krukväxter som saluförs inför jul. Julgrupper är vanliga som presenter på middagar och liknande under den aktuella perioden.

 

Julgruppen är ofta planterad i en korg eller någon annan dekorativ ytterkruka. Det kan också finnas dekorationer av julpynt av olika slag i julgruppen. Jorden i julgruppen kan vara täckt av mossa eller fönsterlav

Copyright © All Rights Reserved